0(212)291 53 56
             
Hizmetlerimiz
E-Bülten
İsim
E-Mail
 
Yaşlı Bakıcısı
Diğer Sitelerimiz

Ailelere Öneriler

Bir çocuk bakıcısının görevi, hayatını size ve ailenize adamak, sizin hayatınızı yaşamak değil; çocuğunuza belirli saatler içerisinde bakmaktır.

Onun da kendi hayatı ve ihtiyaçları olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun sağlıklı gelişimi ve mutluluğu, bakıcısıyla olan olumlu iletişiminize bağlıdır.

Çocuk Bakıcısıyla İyi İletişim Kurmanın Yolları;

Değerli Anne-Babalar;


Çocuğunuzun bakıcısıyla olan olumlu veya olumsuz iletişiminiz, dolaylı olarak çocuğunuzu da etkileyecektir. Eğer bakıcının sizinle iletişimi çok iyiyse, sizi ve çocuğunuzu seviyorsa; bunu bir iş olarak görmeyecektir aksine çocuğunuzla ilgilenmek onu mutlu edecektir.

Bu nedenle çocuğunuzun bakıcısıyla iyi iletişim kurmanız çok önemli ve bunun yolları şöyle sıralanabilir;

Tüm ebeveyn görev ve sorumluluklarınızı bakıcıya bırakmayın;

Öncelikle çocuk bakıcısı yerine çocuğumu emanet edecek, profesyonel bir uzman (Çocuk Bakım Ve Eğitim Uzmanı) arıyorum diyerek işe başlamalısınız.

Sonra ise bu uzmanın hayatını size adayacağını düşünüp tüm annelik görev ve sorumluluğunuzu ona bırakmak yerine; onu saatler içinde çocuğunuzla ilgilenecek ve gelişimini destekleyecek bir uzman olarak görün.

Eğitimli kişileri tercih edin ve şartları birlikte belirleyin;

Araştırmalar, 0-6 yaşın çocuğun gelişimi ve eğitimi için çok kritik bir dönem olduğunu ve bu dönemde çocuğun gelişimini en üst düzeyde gerçekleştirebilmesi için onunla ilgilenecek kişinin eğitimli olması gerektiğini vurguluyor.

Bu nedenle sizin bütün şartlarınızı kabul eden, düşük ücretle çalışan eğitimsiz bir bakıcı yerine eğitimli birini tercih edin ve şartları beraber belirleyin.

Bakıcının görev ve sorumlulukları, size ve onun içinde bulunduğu şartlara göre değişiklik gösterecektir. Her iki tarafı da mutlu edecek şartları karşılıklı anlayış ve fedakârlıkla belirleyin.

Hak edilen maaşı bakıcıya ödeyin;

Çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek uzmana talep ettiği maaşı verin ya da hiç işe almayın. Çünkü bakıcıyı düşük maaşla çalıştırmanız onun motivasyonu olumsuz etkileyecektir. Bakıcının sigortasını yapmadığınız için, en azından ona hak ettiği maaşı vermeniz gerekir.

Mümkün olduğunca çocuğunuzla siz zaman geçirin;

Bakıcı, yatılı veya gündüzlü çalışsın elinizden geldiği kadar çocuğunuzla siz zaman geçirin. Çocuğunuzun annesinin siz olduğunu unutmayın. Çocuğunuzla Sürekli bakıcı ilgilenirse çocuğunuzla Duygusal annelik bağını kuramazsınız.

Bu nedenle akşamları ve hafta sonlarını çocuğunuzla birlikte geçirin ve bakıcıya kendine zaman ayırması ve dışarı çıkması için izin verin.

Kendine yeteri kadar zaman ayıran bakıcı; mutlu bir şekilde eve dönecek, çocuğunuza daha iyi ilgi gösterip işini severek yapacaktır.

İlgili kararları bakıcı ile birlikte alın;


Çocuğunuz en çok bakıcıyla zaman geçireceği için, bakıcı çocuğunuzun ilgi ve ihtiyaçlarını sizden önce o fark edebilir. Çocuğunuzla ilgili önerilerini dinleyin.

Çocuğunuzla ilgili bir karar almadan önce onun da fikrini alın ve onu dışlamayın. Bu, yaptığı işe saygı duyduğunuz mesajını verir ve bakıcının daha hevesli çalışmasını sağlar.

Bakıcının sevdiklerini görmesi için yeterli zaman verin;

Bakıcıya ailesini ve sevdiklerini görmesi için yeterli zaman verin. Eğer ailesi şehir dışındaysa 2 hafta da bir uzun izin verin. Çünkü 6 gün boyunca çalışan ve evden dışarı çıkmayan bir insanın psikolojisi bozulur ve performansı düşer.

Kendine ve sevdiklerine yeteri kadar zaman ayıramayan bakıcı somurtkan bir yüzle çocuğunuzla ilgilenecek ve bu da çocuğunuzu olumsuz etkileyecektir.

Bakıcı ile sohbet edin ve dertleşin;

Bakıcının mutluluğu eşittir çocuğunuzun mutluluğudur. Bu nedenle bakıcının hayatında Neler oluyor, onu mutsuz eden bir sıkıntısı var mı? Bunları anlamak için fırsat buldukça onunla sohbet edin ve yapabileceğiniz bir şey varsa ona yardım etmeye çalışın.
Bakıcıyı ailenin bir ferdi gibi görün;

Çocuk bakıcısını ailenin bir ferdi gibi görün ve onu eş, dost ve akrabalarınızla çocuğunuzun özel öğretmeni olarak tanıştırın, yaptığı işe saygı duyun ve bakıcı diye küçümsemeyin.

Bunu davranışlarınızla, beden dilinizle ve sözlerinizle samimi bir şekilde gösterin. Örneğin özel bir yere gittiğinizde (akşam yemeği, sinema vb) ailenin bir ferdi gibi onu da davet edebilirsiniz.

Bakıcıya jest yapın;

O sizin en sevdiğiniz insana çocuğunuza bakıyor. Bu para kazandığı bir iş de olsa, böyle kutsal bir işi yaptığı için sevilmeyi ve değer görmeyi hak ediyor.

Bu nedenle ona değer verin ve özel günlerini (doğum günü, yılbaşı vb) jest yaparak hatırlayın (hediye vermek gibi).

Bakıcıyı takdir edin;

Çocuğunuzun gelişimine yaptığı katkılardan dolayı ona teşekkür edin. Hiçbir zorunluluğu yokken fazla çalıştıysa veya sizin için artı bir şey yaptıysa, bunu mutlaka ödüllendirin; ekstra para ödeme, hediye alma ve en önemlisi güler yüzle içten bir teşekkür gibi.

Bakıcı ile sen dili yerine ben dilini kullanın;

Yaptığı yanlışları ben diliyle yapıcı bir şekilde açıklayın. Sizi rahatsız eden bir davranışı varsa, yargılayıcı bir dil kullanmak yerine bunu yapman beni üzüyor ve ben işteyken aklım evde kalıyor gibi ne hissettiğinizi ve bu davranışının nelere yol açtığını onu kırmadan açıklayın.

Herkes hata yapabilir önemli olan hataların yapıcı bir şekilde açıklanması ve düzeltilmesi için bir şans verilmesidir.

Bakıcının kendini geliştirmesi için onu eğitim kurslarına gönderin;


Çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek insanı kendini çocuk gelişimi ve eğitimi alanında geliştirecek kurslara gönderin. Özellikle bakıcının bir Pedagogtan eğitim alması çok faydalı olacaktır.

Çünkü Pedagog çocuğunuzun özelliklerine uygun tavsiyelerde bulunarak; çocuğun gelişimini daha iyi nasıl destekleyebilir bu konuda bilgi verecektir. Bunun yanı sıra bakıcıyı hafta sonları bu alanla ilgili kurslara ve seminerlere katılması için teşvik edin.

Bakıcıya değer verin;

Çocuk bakıcısını fabrikada çalışan bir işçi gibi görmeyin. Ne eviniz bir fabrika ne de çocuğunuz bir üründür. Çünkü çocuk bakımı fabrika işi değil, sevgi işidir.

Eğer onu bu işi sevmesi için motive etmezseniz, bunu iş olarak görür ve çocuğunuzun temel ihtiyaçlarını karşılamak dışında gelişimini desteklemek için artı bir çaba harcamaz. Zaten bu konuda empati kurduğunuzda bunu daha iyi anlarsınız.

Unutmayın her şey karşılıklı ve ne ekerseniz onu biçersiniz. Çocuğunuzun bakıcısını sevmeniz ve değer vermeniz, çocuğunuzun mutluluğunun anahtarıdır.

Çocuk Bakıcısının Görevi Çocuk Bakıcısı İletişim Çocuğun Gelişimi Bakıcı Bakıcı ile Sohbet Bakıcıya Jest Bakıcıyı Takdir Pedagog
Özel Şoför
Dadı
Bebek Bakımı
Bahçıvan
Ziyaretçiler
Tekil :
Çoğul :
 
 
Damla Bilişim

Valid XHTML 1.0 Transitional

Evpersoneli.net Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir.
Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 22/12/2005 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.